Logo Mondikaarten
0

Wandelen in Skane

Wandelen in Skane

Wuivende graanvelden, mysterieuze kastelen en burchten, een honderden kilometers lange kustlijn, met loofbossen bezaaide heuvelruggen en gezellige dorpjes, je vindt het allemaal in Skane. Van alle regio's die het uitgestrekte Zweden telt, is Skane misschien wel het meest 'anders'. Dit zit 'm vooral in het landschap dat hier veel opener is dan de bosrijke regio's die al aan de noordkant van de provincie beginnen.


De grootste attractie van Skane is ongetwijfeld de kustlijn. Geen enkele Zweedse provincie heeft meer kust, variërend van weilanden die doorlopen tot aan de zee tot hagelwitte zandstranden, van rotsplateaus die oprijzen uit de zee tot de bijna 80 meter hoge kliffen in het Nationale Park Kullaberg. De provincie wordt doorkruist door vijf langeafstandspaden, de Skaneleden. Die brengen je op de mooiste plekken. Met uitzondering van eentje maken de wandelingen in deze gids allemaal gebruik van delen van die paden. Daarmee ben je verzekerd van goed onderhouden en gemarkeerde wandelingen. Skane te voet ontdekken is genieten van weidse uitzichten, zeewind om je oren, verstilde natuurgebieden en onverwachte landschappen.


Deze wandelgids telt 21 duidelijk omschreven routes, 84 prachtige full color foto's, handige kaarten en GPS-coördinaten.

€ 17,95 Kopen

Meer uit deze categorie