Logo Mondikaarten
0

Toeristische autoroute - Ypres salient

Toeristische autoroute - Ypres salient

De Westhoek blijft onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van de 'Groote Oorlog' ontwikkelt Westtoer zes nieuwe toeristische autoroutes met de Eerste Wereldoorlog als rode draad. De eerste autoroute 'Ypres Salient' vertelt het verhaal van het front rond Ieper. Onderweg ontdekt de bezoeker het verhaal van de Groote Oorlog in de Westhoek.


Belangrijke bezienswaardigheden als Tyne Cot Cemetery, het Studentenfriedhof in Langemark, het Memorial Museum Passchendaele 1917, Hill 60 en de John McCRae-site nemen de bezoekers mee naar de periode 1914-1918. De autoroutes zijn telkens opgebouwd rond een WOI-thema. Voor het comfort zijn de routes bewegwijzerd met de bekende zeshoekige signalisatieborden. De illustraties in de eigentijdse brochures zijn een combinatie van archiefbeelden en hedendaagse foto's van beroepsfotograaf Bart Heirweg.


Elke editie is voorzien van een handige uitklapkaart en 'roadbook', waarop de verschillende bezienswaardigheden zijn aangeduid.

€ 6,00 Kopen

Meer uit deze categorie